Elverték a majmokat, és még a banánjaikat is ellopták

Az eset Egyiptomban történt a hétvégén, az alexandriai állatkertben. A leghátborzongatóbb talán az volt benne, hogy a látogatók hangosan örültek, és biztatták a támadókat.

A két fiatal férfi botokkal felfegyverkezve ugrott át a majmok kifutójának kerítésén. Válogatás nélkül ütni kezték az állatokat, aztán ellopták és megették a banánjaikat. Minderről az egyik látogató, Mirna El Helbawi számolt be Twitteren, fotókkal. A majmok a sziklákon próbáltak menedéket találni. De azokat, akik nem tudtak elfutni, püfölni kezdték a támadók. A tömeg pedig szurkolt nekik, nevetett és tapsolt.

majmokfent

A támadók meglehetősen hosszú időt töltöttek el a kifutóban, az állatkert biztonsági személyzete pedig eközben egyáltalán nem mutatkozott. Senki nem avatkozott közbe. A két fiatal minden következmény nélkül hagyhatta el a helyszínt. Az alexandriai állatkert az Egyptian Streets szerint nagyon vitatott intézmény. Az elmúlt években nem volak ritkák az állatbántalmazások, általában szűk az állatok élettere, szemetesek a kifutóik. Minderről gyakran ír is a sajtó, ám semmi nem történik.

alexállat

Fotó: Mirna El Helbawi

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez