Meghalt az ISIS utolsó amerikai túsza is

Kayla Muellernek hívták, és 26 éves volt. Most már örökre annyi is marad. Az Egyesült Államok kormánya megerősítette, hogy meghalt az Iszlám Állam utolsó ismert amerikai túsza is.

A család összetört. Nyilvánosságra hozta a fiatal nő levelét a fogságból. Obama elnök azt mondta: Kayla megtestesítette mindazt, ami a legjobb Amerikában.

Az Iszlám Állam már a múlt héten közölte, hogy a fiatal nő is meghalt az egyik, ellene indított koalíciós légicsapásban, egy jordán gépről érte találat. De akkor bizonyíték még nem volt.

Kayla Muellert a szíriai Aleppóból rabolták el 2013-ban. A következő évben levélben azzal próbálta megnyugtatni a családját, hogy a “lehető legnagyobb tisztelettel + jósággal bánnak vele”. “Egyszerre csak egy bekezdést tudok írni, ha csak rátok gondolok, sírásban török ki. Tudom, azt szeretnétek, ha erős maradnék. Pontosan ezt teszem.”

“Mindegy, meddig is tart, az Egyesült Államok felkutatja és az igazságszolgáltatás kezére juttatja azokat a terroristákat, akik felelősek Kayla elfogásáért és haláláért” – mondta Obama elnök.

Sem a Fehér Ház, sem a család nem árult el részleteket a fiatal nő halálának körülményeiről.

Kayla Mueller volt az utolsó ismert amerikai túsz az ISIS fogságában. Három másikat – James Foley és Steven Sotloff újságírókat, illetve Peter Kassig segélymunkást lefejezték a dzsihadisták. Akik azt mondják, hogy Muellerrel jordán légicsapás végzett. Jordánia ezt tagadja és propagandának tartja. A fiatal nő több humanitárius szervezetben is dolgozott, otthon és külföldön egyaránt. 2012-ben érkezett a szíriai-török határra, hogy a menekültekkel foglalkozzon.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez