A thaiföldiek a házasságtörés világrekorderei?

Egy újonnan felállított rangsor szerint a világon a legtöbb házasságtörés Thaiföldön történt, ahol a házas felnőttek 56%-ának volt szexuális kapcsolata házasságon kívül- derül ki a Statista nevű statisztikai oldal kimutatásából.

A lista európai országokkal folytatódik. A 2. Dánia, ahol a házasok 46%-a csalja meg házastársát, aztán jön Németország 45%-kal.

A The Riches internetes oldal így magyarázza Thaiföld első helyezését:

„Nincs feltétlenül kapcsolat a prostitúció és házasságtörés között, de nyilvánvalóan az ipar hozzájárul ahhoz, hogy az emberek nyitott módon állnak a szexualitáshoz. Ráadásul a külföldiek körében szimbolikus értékkel bír egy thai barátnő, na meg van egy régi hagyomány is, amit elsősorban a gazdag emberek még ma is követnek. Másodfeleséget tartanak.”

A rangsor felállításához egyébként nagyban hozzájárultak a Durex kondomgyártó cég 2012-ben készített felmérésének adatai. Akkor is az derült ki, hogy a legtöbb házasságtörő férfi és nő a világon thaiföldi (54%-59.

A statisztika megjelenése után a The Nation arról számolt be, hogy a thai orvosok és társadalmi szervezetek megkérdőjelezik az eredményt. Supensri Puengkoksung, egy női egyenjogúságért küzdő aktivista azt mondta, hogy a felmérés nem tükrözi Thaiföld valós helyzetét, csupán azok véleményét, akiket megkerestek, és válaszoltak a kérdésekre.

 „Nem lehet azt mondani, hogy minden thai nő megcsalja a férjét”- mondta.

AdulterySurvey-621x442

Siam Voices író még 2012-ben szintén bírálta a Durex felmérését és megkérdőjelezte annak hitelességét.

„Bizonyára a thai nők és férfiak jelentős százaléka megcsalja házastársát és szeretőt tart, de ilyen minden társadalomban előfordul. De valóban 10-ből 6 nő „gyakran” megcsalná a férjét? Kétlem!”

A hűtlenkedők száma  egyébként több ázsiai országban is növekszik. Nemrég Dél-Koreában készült hasonló statisztika, miből kiderült, hogy a dél-koreai házas férfiak negyede csalja meg feleségét.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez