Csúfolták az általánosban, így sörétes puskával ment gimnáziumba

A 18 éves Karl Pierson 2013. december 13-án sétált be a coloradói Arapahoe Gimnázium kapuján utoljára, ahol megölte egyik osztálytársát, majd magával is végzett. Naplót is írt arról, hogy mit tervez, a címe Egy őrült naplója volt.

A nyomozást vezető szakértők elmondták, hogy a kisvárosi iskolában lövöldöző Pierson naplót vezetett, amelyben leírta tervét, magát pedig egy pszichopatának titulálta, aki felsőbbrendűségi komplexussal küzd. Azért vitte véghez a gyilkosságot, mert korábban, még általános iskolában, csúfolták osztálytársai.
A napló szerint azt akarta, hogy tette arra késztesse az embereket és a médiát, hogy foglalkozzanak az iskolai terrorizálással, ugyanis szerinte idáig vezet, ha megoldatlan marad egy ilyen helyzet.
“A szavak igenis nagyon fájnak és szép lassan pszichopatává teszik az embert. Egy évtizeddel később a gyilkolásra ösztönöz” – írta meg az Egy őrült naplójában.
Pierson írásai alapján nagyon mérges volt egyik tanárára és ő lett volna az elsődleges célpont, amikor megjelent az iskolában egy sörétes puskával, egy machetével, több általa készített bombával és nagyjából 120 lőszerrel felfegyverkezve. Végül egy osztálytársát, a 17 éves Claire Davist ölte meg, aki a folyosón ült egy barátjával. Ezután az iskola biztonsági őrei körbevették és Pierson ekkor fordította maga ellen a puskát. A tanár, Tracy Murphy nem sérült meg az eset során.
Az újabb lövöldözés sokkolta a Littleton Állami Iskolákat, ugyanis Coloradóban különösen próbálnak figyelni arra, hogy megelőzzék az ilyesfajta vérengzéseket, az 1999-es Columbine Gimnáziumban történtek után, ahol 13-an haltak meg egy iskolai lövöldözés során.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez