Elindult a cseresznyevirág-őrület

Japánban minden tavasszal nagy népszerűségnek örvend a cseresznyevirágzás, mely olyan hagyományos ünnep, amihez rengeteg idényjellegű szokás és termékmegjelenés párosul. Az ünnepségek mellett ilyenkor a boltok is tele lesznek cseresznyevirág-ízű étkekkel.

Kíváncsi lennék, kedves olvasóink mennyire ismerik a cseresznyevirág ízét, de rövid gasztronómiai kalandozásunk után bizonyára mindenki tudni akarja majd, milyen is az. Itt a tavasz, és Japánban egyes helyeken már élvezik is a gyönyörű, rózsaszínű virágot, a szakurát. Nincs is jobb dolog, mint üldögélni a fák alatt, és szakuraízű finomságokat enni.

Az első szakuravirágok Japánban.
Az első szakuravirágok Japánban.

A szakura-szezonban valóságos őrület indul el az országban, az éttermek, üzletek sorra kezdik el kínálni a cseresznyevirághoz köthető termékeket. A természet szerelmesei a bőség zavarában szenvedhetnek. Tavaly például többek között a McDonalds jelent meg szakura-ízű hamburgerével, de idén is sok érdekességre lehet számítani.

Szakura Daifuku Fagylalt

img_sakura

A szakurás daifuku máris elérhető a Lotte kiadásában. A daifuku alapvetően vörösbab-pasztával töltött édes rizsgombóc, melynek rengeteg változata van. A fagylalttal töltött daifuku mellett idén tavasszal a szakurás a menő. A szakura daifuku kívül rózsaszín borítást kapott, belül pedig a szakuraízű fagylaltkrém vörösbab-pasztával van keverve. Furcsának tűnik a párosítás, de igen finom- írják a Twitteren.

“A Yukimi Sakura Daifuku annyira finom!!!!”

“Mint egy hagyományos japán édesség fagylalt formában.”

sakurafagylalt

Szakura Anmicu Parfé

sakura parfe

Ha hiszik, ha nem, az Anko, vagyis a fent említett vörösbab-paszta és a szakura passzolnak egymáshoz – legalábbis ezt mondják a japánok. A 7-Eleven üzleteiben szakura anmicu parfé-őrület van a napokban. Az anmicu egy hagyományos zselés desszert, ankóval, rizsgombóccal és fekete cukorsziruppal.

“A 7-Eleven szakura anmicu parfé annyira finom, hogy azonnal megeszem. És rögtön venni kell egy másikat.”

„Én elmentem venni, de már az összes elfogyott. Kétségbeestem!”

Szakurafánk

sakurafank

A szakurafánkok minden évben más külsővel érkeznek. A Krispy Kreme Donuts terméke idén például rózsaszín cukorbevonattal, csokoládéfürtökkel és pisztáciával, ezek állítólag a növekvő cseresznyevirágokat jelképezik. Színes és ízletes.

Szakura-mocsi

sakuramocsi

A mocsi egy hagyományos japán édesség, édes rizsgombóc más néven, valamilyen töltelékkel (leggyakrabban ankóval). A Family Mart kisbolt-lánc rózsaszín mocsit fűz fel egy pálcára, aztán ecetes szakuralevéllel tekeri körbe.

“A Family Mart szakura mocsijai a legjobbak!”

A listát a végtelenségig lehetne folytatni. Van itt még…

Szakura péksütemény

sakurapan

Szakuraízű pattogatott kukorica

sakurakukorica

Szakurás tejszínes tea

sakuramilktea

Karamellás csokis szakurás latte a Starbuckstól

sakurastarbucks

Szakuratorta

sakuratorta

Biztosak lehetünk benne, hogy az őrület még csak most kezdődik, és még rengeteg új, érdekes szakurás termék jelenik meg az idén.

Fotó: Twitter

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez