Ahol a szerelem előtt meztelenkednek

Japánban egyébként kicsit másképp, de ünneplik a Valentin-napot. Ilyenkor a lányok mondják el érzelmeiket a fiúknak, némi csokival. Persze ekkortájt, a szerelem ünnepén nem árt egy kis meztelenség sem. Megtartatják ugyanis a meztelen fesztivált.

Február minden harmadik szombatján tartják Okajama prefektúrában a Hadaka Macurit, vagyis Japán legnagyobb meztelen fesztiválját. Hogy mennyire népszerű, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy több mint 9 ezer férfi gyűlik össze minden alkalommal a rendezvényen, ahol csupán ágyékkötőt viselnek. Na és persze zoknit, mégiscsak hideg a talaj ilyenkor még. Az egésznek a célja az, hogy bizonyítsák férfiasságukat. Az esemény hagyományos fő pontja, amikor Szaidaidzsi város templomában a tömegbe hajít egy pap néhány szent botot, amit egy-két szerencsés fickó el is kap.

Szaidaidzsi városa már 500. éve tartja meg a meztelen fesztivált. Persze a sok-sok meztelen férfi kicsit fázik a hidegben, így egy-két pohár alkohol is legurul a torkukon.

hadaka_matsuri_small

A férfiak csoportja helyiekből, szomszédokból áll, akik minden évben itt vannak. A legtöbben már hónapokkal az esemény előtt tervezik a taktikát. A Shingi nevű szent botot 10 óra után, a sötétben próbálják elkapni. A szerencsés, aki megszerzi, a következő évét egészségben, gazdagságban és jólétben élheti.

Ez elég jól hangzik, nem? A férfiak közt egyébként nem csak japánok, de külföldiek is feltűnnek.

A vigadalomból egyébként már többször volt probléma, mert az ittas tömeg néha elszabadul. Már kérték a résztvevőket, hogy mellőzzék az alkoholt az ünnepen, de hát anélkül nem fesztivál a fesztivál.

Az emberek egyébként azt mondják: nem fáznak. Meleg ételt esznek, futnak, kántálnak, így nincs annyira hideg, na és persze ott az adrenalin. Amikor pedig megindul a harc a szent botért, mindenki felmelegszik. A fesztivál egyébként tényleg a férfiasságról szól, hiszen az óriási tömeget sokszor nem lehet megállítani. A rendőrség és a járókelők is rettegnek. Többen törték már el a bordájukat, agyrázkódásuk volt, vagy eltört a lábuk.

img_1956

A templomban a tömegbe több szent botot dobnak, de csak kettő igazi közülük. Így aztán gyorsan megindul a féktelen harc a botokért.

A helyszínen egyébként bárki becsatlakozhat: olcsón adnak ágyékkötőt és zoknit.

img_1965

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez