Kicsi, sárga és cuki-Hamarosan kitör az idei Pikachu-láz

Április közepén a csodálatos cseresznyevirágok eltűnnek Tokióból, és megint egy évet kell várni a rózsaszínben pompázó fák alatt ünneplő emberekre. Szerencsére azonban Japánban rengeteg nemzeti és egyéb ünnep van, és itt a szép idő.

A  fesztiválok között, amelyeket rengeteg tűzijáték és felvonulás tesz emlékezetessé, van pár olyan is, ami a cukiság, vagy az animék kedvelői számára okoz rengeteg örömöt. Idén nyáron ugyanis Jokohamában (Tokiótól 30 kilométerre) ismét megrendezésre kerül a Pikachu Fesztivál, ahol ezúttal összesen több mint ezer elviselhetetlenül aranyos elektromos zsebszörny készül táncolni az utcákon.

pikachueergerg

A Pikachu Tairjo Hasszei Csu (a Pikachu-k kitörése) nevű rendezvényt Minato Mirai-nál tartják, amely  színes fényekkel játszó óriáskerekéről, és hatalmas vidámparkjáról ismert. A Pokémonok itt gyűlnek össze, és tartanak egész napos ereszd el a hajamat partit. A tavalyi videók és képek azt bizonyítják, hogy bizony nem egyszerű látvány ennyi sárga szörnyet látni. Úgy tűnik a Pokémon-láz nem áll meg, és a Nintendo zsebszörnyecskéi továbbra is óriási sikernek örvendnek Japánban.

A Pokémon sorozat egyébként először 1996-ban jelent meg,  eredetileg nem rajfilmsorozat, hanem videojáték volt, később született belőle anime, manga, mozifilm stb. A Pokémon szó a „pocket monsters” összevont alakját takarja: zsebszörnyek. A rajzfilmsorozat a 2000-es évek elejétől nálunk is futott, ám hasonlóan a Dragon Ball sorozathoz, az ORTT azt is megpróbálta megszüntetni, annak káros hatásaira hivatkozva. Az RTL Klub nem folytatta annak ellenére, hogy a szinkron teljes egészében elkészült. Az első, 276 részes sorozatot végigadta, a második, 191 részes szériát azonban 43 rész után elkaszálták, és azóta se kerültek ezek a részek műsorra.

Ennek ellenére nálunk is népszerű mind a sorozat, mind a videojáték, hiszen a japán pop-kultúra nálunk is egyre inkább teret hódít. A jokohamai Pikachu felvonuláson a hivatalos honlap szerint idén több mint ezer Pikachu lesz jelen, és nagy szerepe lesz a táncnak. Meglátjuk 1000 ember hogy bírja majd a nyári hőségben ezekben a bájos, ámde izzasztó jelmezekben.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez