Gyerekeket akar Irán 74 éves legfőbb vezetője

Khamenei ajatollah rögtön 70 millió kisbabát szeretne: no, nem magának, hanem az országnak. Arra biztatja az irániakat, hogy legyenek szorgalmasabbak a hálószobákban, mert ez létfontosságú az iszlám köztársaság jövője szempontjából. A reformer elnökkel, Rohánival szemben álló konzervatív ajatollah több mint három hét után most jelent meg először a nyilvánosság előtt.

Egy nemzeti népesedési konferencián szólalt fel, és tudományos megoldást sürgetett az iráni társadalom elöregedésének megakadályozására. Szerinte családonként 4-5 gyermekben kellene gondolkodni, Irán 79 milliós lélekszámát 150 millióra kellene feltornászni: ez a minimumcél. De szerinte honfitársai még ennél is többre képesek.

Khamenei egyben kárhoztatta a reformerek családtervezési programját. Szerinte az nem Istentől való: aki akár csak beszél róla, azt már eltévelyítette a szekuláris világ. Az előző, konzervatív elnök, Ahmadinezsád még azt szerette volna elérni, hogy a kormány fizessen a családoknak minden egyes újszülött után. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez