Így lő Kalasnyikovval egy 4 éves

 

Szíriában dzsihádisták kiraktak az internetre egy videót, amelyen egy 4 éves gyerek lő Kalasnyikovval, miközben azt kiabálják körülötte a felnőttek, hogy Allah hatalmas. A kisfiú egy üzbég harcos gyermeke. Az iszlám szent háború frissen toborzott katonájaként mutatják be.

A videón a kisfiú, Abu Bakr fekete ruhát visel, és a puskacsövet egy támasztékra fekteti, hogy a leadott lövésektől ne vágódjon hanyatt. A kamera mögött álló férfi arról kérdezi, hogy ki a vezetője, és a gyerek válaszában hűséget esküszik Abu Bakr al Bagdadinak, az al Kaidához köthető Iraki és Levantei Iszlám Állam parancsnokának. 

Terrorellenes szakértők szerint a videó újabb bizonyíték arra, hogy a nemzetközi terrorista szervezet gyerekeket képez ki és vet be Szíriában. Pénteken a franciaországi Toulouse-ban emelt vádat a különleges antiterrorista bíróság egy 15 és egy 16 éves francia fiú ellen. A fiatalabbik édesapja szerint január 6-án tűntek el otthonról, hogy internetes agymosás után csatlakozzanak a Szíriában harcoló dzsihádistákhoz.

 

{youtube}chb3tJ6Kwus{/youtube}

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez