Csak semmi szex! Japánok vagyunk!

A fiatal nők 45%-a, a fiatal férfiak több mint 25%-a egyáltalán nem törekszik semmiféle szexuális kapcsolatra a távol-keleti szigetországban ahol tavaly már több pelenkát adtak el öregek mint csecsemők számára.

Miért?- kérdezik kissé kétségbeesetten Japán vezetői, akik tisztában vannak azzal, hogy hosszú távon létében fenyegetheti a társadalmat a tartózkodás a szextől. Abe miniszterelnök nemrég tervet terjesztett elő arra, hogy átértékeljék a nők szerepét a japán társadalomban. A szextől való tartózkodó magatartásnak ugyanis komoly gazdasági indokai is vannak. A nőknek még ma is választaniuk kell: családot akarnak vagy karriert? Mind többen választják az utóbbit, és felejtik el szép lassan a másik nemet. A diplomás lányok nagy része nemcsak azt válaszolta a kérdésre, hogy volt-e szexuális kapcsolata a közelmúltban, hogy nem! Hanem azt is, hogy nem is tervez ilyet! Családot, gyereket meg végképp nem akar! A nagy gond az, hogy Japán társadalma ma is férfi központú, a nőket nem tekintik egyenrangú partnernek sem a szexben sem a családban sem a munkahelyen! Meglepően sok nő válaszolta azt, hogy undorodik a szextől! Miért? A japán férfiak jelentős része nem képes egyenjogú kapcsolatra, és a nőket valamiféle szexuális játékszernek tekinti. Mi a megoldás? A menekülés a virtuális világba! Japánban sokkal fejlettebb és elterjedtebb az online világ mint Európában vagy Amerikában. A japán fiatalok mindinkább virtuálisan léteznek! Magukba zárkóznak, olykor ki se lépnek a lakásukból! A magány szindróma teljesen általános a negyven alattiak világában!
Japán lakossága jelenleg 126 millió, az elmúlt évtizedben lassú csökkenésnek indult. Soha ilyen kevés gyerek nem született még mint 2012-ben! Viszont Japánban nagyon hosszú a várható életkor, így lassan létrejön a nyugdíjasok társadalma. Ezen akar változtatni Abe kormányfő, aki megpróbálja rávenni honfitársait: döbbenjenek rá arra, hogy nők immár más szerepet kívánnak játszani a XXI-ik században mint ami eddig hagyományosan megszokott volt. Mert ha marad a “csak semmi szexet, japánok vagyunk!”- életprogram a fiataloknak, akkor lassan Japán, amely jelenleg a harmadik számú gazdasági nagyhatalom a világban szépen lassan lemaradhat vetélytársai mögött miközben a fiatalok eltűnnek a virtuális álomvilágban…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez