Japánban ünneplik a magyar animációs filmeket

Nagy sikerrel szerepelt Magyarország a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyen hazánk volt a díszvendég. Az ötnapos, augusztus 25-én zárult filmes seregszemlén egy kiállítás keretében válogatást láthattak az érdeklődők Keresztes Dóra animációs filmrendező munkáiból – a tárlatot Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitotta meg pénteken.

 

 

 

 

Az animációs biennálé első versenyprogram-vetítése csütörtökön este kezdődött meg 15 film bemutatásával, köztük volt Bucsi Réka Symphony no. 42 című szürreális kisfilmje is. A vetítés előtt nagyszabású, több száz meghívott részvételével megtartott megnyitót rendeztek a szervezők – adta hírül az NMHH a honlapján.

A 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díszvendégeként bemutatkozó magyar animációs művészet fesztiválprogramjából váogatást láthat a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a közmédia műsorán augusztus 25. és 31. között.

Bucsi Réka Smyphony no. 42. című filmje kapta meg az egyik legrangosabb elismerést, Hirosima város díját.

A nemzetközi zsűri indoklása szerint a mű egyedi és újszerű látásmódot jelenít meg, ami méltóképpen fejezi ki a fesztivál mottóját: a szeretet és a béke eszméjét. Az esemény díszvendégeként szereplő Magyarország három versenyfilmmel és több mint 250 alkotással, és összesen csaknem 1600 percnyi műsoridővel volt jelen az 5 napos fesztiválon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez