Fizetnél 20 milliót egy telefonszámért?

Van, aki igen. Ennyiért, vagyis az ekkora forint-összegnek megfelelő 300 ezer riálért kelt el a legdrágább tétel egy szaúdi telefonszám-árverésen. De miért nyúl valaki ennyire mélyen a zsebébe egy hívószámért?

Az aukciót hol máshol tartotta volna a Saudi Telecom, mint a rijádi Ritz-szállóban? Különleges számokat bocsátottak árverésre, és akkora volt az érdeklődés, hogy estétől késő éjszakáig tartott az árverés. Összesen 64 számra lehetett licitálni, gyémánt, arany és ezüst kategóriákban.

A telefontársaság szóvivője azt mondta az Arab News-nak, hogy ugyanakkor nem tudtak minden számot eladni, volt, amelyikre nem érkezett ajánlat. Ezek később újra kalapács alá kerülnek.

A Saudi Telecom 5 millió riált, vagyis vagyis 324 és fél millió forintot keresett a dolgon. A legolcsóbb kategóriában, az ezüstben 194 ezer forintnyi riálról indult a licit. Ezt az összeget depozitként be is kellett fizetni egy bankszámlára.

Az Arab News beszélt néhány licitálóval, akik sem a személyazonosságukat, sem az új telefonszámukat nem voltak hajlandók elárulni. “Mohamed”, egy 35 éves üzletember, aki 20 ezer riálért, 1 millió 300 ezer forintért vette meg álmai telefonszámát, azt mondta: jó, ha az embernek olyan különleges száma van, amelyet a hívók könnyen megjegyezhetnek. Megnyugtató és kielégítő.

Egy másik résztvevő, aki 10 ezer riálnál (650 ezer forint) feladta, csak annyit árult el: nem engedhetette meg magának, hogy ennél többet költsön egy új telefonszámra. Még ha mégoly különlegesre is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez