Felfüggesztettek egy kopt kormányzót Egyiptomban

Egyiptom, Kairó – Három hónapig nem töltheti be hivatalát egy kopt keresztény kormányzó Egyiptomban. Az egyiptomi vezetés azt követően döntött a tisztségviselő felfüggesztéséről, hogy kinevezése után a helyi muszlimok tüntetéseket szerveztek ellene. Qena tartományban korábban is kopt politikusok töltötte be a kormányzói posztot.

 

 Essam Sharaf egyiptomi miniszterelnök személyesen függesztette föl hivatalából Emad Mikhailt (képünkön), aki három hónapig nem láthatja el a feladatát Qena tartományban. Mikhailt április elején nevezték ki kormányzónak. A miniszterelnök nyugalomra szólította fel a lakosságot és mindenkit arra kért, hogy térjen vissza dolgozni. A kormányzói feladatokat átmenetileg Mikhail helyettese látja el. Qenában az elmúlt két hétben állandósultak a tüntetések a kormányzó ellen, akik jó kapcsolatokat ápolt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnökkel. Sokan azért követelték a távozását, mert korábban a rendőrségnél szolgált.

 Egyiptom lakosságának 10%-a kopt keresztény. Qena tartományban korábban súlyos összecsapások voltak a koptok és a muszlimok között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez