Szétszaggatott testek a ruandai piacon

Ruanda, Kigali – Ismeretlen tettesek robbantottak egy zsúfolt piacon Kigaliban.

 

Szemtanúk a Reuters hírügynökségnek azt mondták, hogy a gránátot a Gasabo negyedben található gyümölcs és zöldség piacon robbantották fel. A detonációban 20 ember megsérült. A többségük súlyosan. A rendőrség szóvivője, Theos Badage elmondta, hogy a sérültek közül sokan veszítették el a végtagjaikat a robbanásban. Azt nem tudni, hogy kik és miért követték el a támadást. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Ruandában tavaly két ilyen eset történt, 2010-ben pedig szinte mindennaposak voltak az ehhez hasonló támadások. A ruandai vezetés akkor két száműzetésben élő, egykor magas rangú katonát gyanúsított a merényletek kitervelésével. Az egyikőjük, Faustin Kayumba Nyamwasa, korábban a hadsereg vezérkari főnöke volt és nagykövetként is szolgált Indiában. Nyamwasa mind a mai napig tagadja az ellene felhozott vádakat.

Ruandában 1994-ben súlyos polgárháború pusztított. Körülbelül 300 ezer tutszit gyilkoltak meg a hutuk. A polgárháborút végül a tutszik nyerték meg, azóta Paul Kagame vezeti az országot. Kagame megítélése kettős, az elért eredmények ellenére sokan diktátornak tartják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez