Rómeó és Júlia elátkozott szerelme Egyiptomban

Egyiptom, Kairó – Parlamenti bizottság vizsgálja egy kopt keresztény fiatalember és egy muzulmán lány szerelmét. Az ügy komoly indulatokat korbácsolt az egyiptomi keresztények és szélsőséges szalafista muzulmánok között.

 

 Mourad Guirguis fiatal szabómester és szerelmes. Szerelmes egy muzulmán lányba. A lány is szerelmes a keresztény fiúba. Sokáig tudták titkolni kapcsolatukat a családjuk és a falujuk előtt is. Ám nemrég a falu borbélya teletömte a vendégei fejét azzal, hogy a Mourad telefonjában illetlen képek vannak a lányról. Se a telefont, se a képeket nem látta senki, de a borbélynak mindenki hitt, így a pletyka gyorsan terjedt a faluban. A fiatalember házát felégették, neki magának pedig a rendőrségre kellett menekülnie, hogy ép bőrrel megússza. A faluban nem csitultak a kedélyek, ezért összeült a vének tanácsa. Egy szalafista elnökölte az ülést. Végül arra jutottak, hogy a közösség békéje érdekében nyolc kopt családnak menni kell a faluból, a vagyonukat pedig eladják.

A községi botrányból mostanra parlamenti ügy, sőt bizottsági vizsgálat lett. A kopt képviselők lemondással fenyegetőznek, a szalafista iszlamisták helyeslik a vének tanácsa döntését. A parlamenti vizsgálat első eredménye, hogy az elüldözött nyolc kopt család visszaköltözhetett a faluba. De a szerelmes párról senki nem tud semmit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez