Kisiskolásokat ölt a villám Zimbabwéban

Zimbabwe, Harare – Villám csapott egy általános iskolába, Mangwe körzetben. Két diák a helyszínen meghalt, 18-an pedig megsérültek.

 

A villám a Nguwanyana Általános Iskolába kertjében csapott le, ahol 40 diák játszott. Matabeleland rendőrségi szóvivője azt mondta, hogy a sérült gyereket azonnal kórházba szállították. Helyiek elmondták, hogy a gyerekek, pontosabban a tanáraik nem figyeltek a viharra és nem gondoltak a veszélyre. A két áldozat egy 13 éves lány és egy 12 éves fiú volt, akik annak a póznának a közelében játszottak, amelybe a villám belecsapott.

Február 12-én is gyilkolt a villám Zimbabwéban. Az egyik áldozat egy nyolcéves botswanai kislány volt Sipepában. A másik pedig egy 36 éves férfi volt, akit Lupanéban csapott agyon a villám. A hatóságok azt közölték, hogy a nyolcéves kislány egy réten segített a nagymamájának és testvéreinek, amikor kitört a vihar. Menedékkeresés közben érte a halálos villámcsapás. A testvéreit súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. A 36 éves férfit aratás közben érte a halál. Pontban déli 12 órakor.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez