Szabadon engedték a német turistákat a magyarok gyilkosai Etiópiában

Etiópia, Addisz-Abeba, Az Afar Forradalmi Demokratikus Front lázadó szervezet szabadon engedett két német turistát, akiket még január 18-án ejtettek túszul.

 

A két túszt az etiópiai német nagykövetség munkatársainak adták át az afarok Etiópia északi régiójában. A lázadó szervezet egy közleményt is kiadott, amelyben bocsánat kért a történtekért és szerencsés hazatérést kívánt a németeknek. Az etióp kormány még nem nyilatkozott az ügyben.

A németeket január 17-én ejtették túszul az ARDUF fegyveresei az Erte Ale vulkán közelében. A fegyveresek egy 22 tagú turistacsoportra csaptak le. A túszszedő akcióban két magyar, két német és egy osztrák turistát megöltek. A támadás következtében a Szegedi Tudományegyetem két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos vesztette életét.

 Az etióp kormány korábban azt mondta, hogy a turisták akkor haltak meg, amikor az afarok megtámadták az őket szállító konvojt. Az afar lázadók viszont kitartanak amellett, hogy a turistákkal az etióp katonák végeztek a kereszttűzben. Az etióp vezetés korábban Eritreát is megvádolta, de később kiderült, hogy a szomszédos országnak nem volt köze az akcióhoz. Az etióp hadsereg január óta több alkalommal is összecsapott az ARDUF lázadókkal a térségben, de nem sok eredménnyel. Az ARDUF Etiópia afarok lakta északi régiójának szélesebb körű autonómiájáért küzd.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez