Frontálisan ütközött egy minibusszal az elnöki konvoj Zimbabwéban

Zimbabwe, Harare  –    Robert Mugabe elnök konvoja épp a Robert Mugabe sugárúton száguldott Robert Mugabe szülőháza felé, amikor belerohant egy szembejövő minibuszba. 1 ember meghalt, 15 megsebesült. Ez az elnöki konvoj harmadik súlyos balesete két héten belül.
Az elnöki konvoj általában tíz járműből áll, katonai páncélozott szállító járművek védik az elnököt a nép esetleges túláradó lelkesedésétől. Hogy történt a baleset? A minibusz sofőrje valószínűleg nem hallotta az eszeveszett tempóban száguldó és szirénázó konvojt, így belerohant az elől haladó rendőrautóba. A halott és a sebesültek többsége a busz utasa volt, de vannak sérültek a rendőrautóban is.
A zimbabwei kormányőrség parancsnoka „kétes elemekre” hárította a felelősséget a balesetért. A veterán vezér maga is paranoiás, így nem csoda, ha a kormányőrség sem fogadja el könnyen a magyarázatot, hogy a minibusz sofőrje nem hallotta a szirénát, amikor Robert Mugabe elnök konvoja eszelős tempóban feléje vágtatott a Robert Mugabe sugárúton Robert Mugabe  szülővárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez