Elvették az autóját, elvették az életét- politikusgyilkosság Észak-Darfurban

Szudán, Darfur – Belehalt sérüléseibe Észak-Darfur Al-Whala körzet vezetője, akit fegyveresek támadtak meg az autójában – jelentette a SUNA szudáni állami hírügynökség.

Abdelrahman Mohammed Eissa a kocsijában ült, amikor fegyveresek lecsaptak rá és megsebesítették Kutumban. A fegyveresek ezt követően kiráncigálták a kocsiból a sérült politikust, majd a rabolt járművel elhajtottak a helyszínről. A rendőrség és a hadsereg gyorsan a támadók nyomába eredt, akik végül megadták magukat. Arról viszont nem érkeztek hírek, hogy kik voltak az elkövetők. A politikust kórházba szállították, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem sokkal később meghalt.

Darfur régióban egyébként sok útonálló banda tartja rettegésben az embereket és gyakorinak számítanak a fegyveres autórablások a térségben. Kormányzati személyek ellen viszont ritkán hajtanak végre ehhez hasonló akciókat. Július elején viszont a dél-kordofáni törvényhozás elnökét ölték meg ismeretlen tettesek, hasonló körülmények között. A helyi lázadók sietve cáfolták, hogy ők álltak volna az akció hátterében.

A térségben gyakoriak az összecsapások a helyi lázadók és kormányerők között, annak ellenére, hogy a polgárháborút hivatalosan lezárták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez