Nigéria: két katonát is lelőttek abban a városban, ahol egy keresztény templomban 19 embert öltek meg a terroristák az előző napon

Nigéria, Okone  –  A helyi hatóságok szerint ugyanazok a tettesek, akik a protestáns templom híveivel is végeztek. A korábbi támadásban a papot is megölték és sok embert megsebesítettek, amikor  géppisztolyokból golyózáport zúdítottak az istentiszteletet tartó gyülekezetre.


  Kogi állam kormányzója meglátogatta a templomot és  részvétét fejezte ki. 24 órás kijárási tilalmat rendelt el. Okone város  utcáin megerősített járőr alakulatok cirkálnak. Az egyiket megtámadtak   és  két katonát megöltek.
  Okonéban keresztények és muzulmánok élnek, eddig viszonylag békében. A Boko Haram iszlamista terrorszervezet általában északabbra szokott ilyen terrorakciókat végrehajtani. De lehet, hogy bosszúról van szó: áprilisban a kormánycsapatok megrohamozták a Boko Haram helyi központját. Egy egész bombagyárat találtak! Kilenc terroristát lelőttek. A nigériai hatóságok szerint nem kizárt, hogy ezt az akciót akarta megbosszulni a fanatikus iszlamista szervezet, amikor 19 embert megölt egy keresztény templomban, majd pedig két kormánykatonával végzett Nigéria kellős közepén, Kogi államban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez