Hajsza az oroszláncsont után Dél-Afrikában

Dél-Afrika, Pretoria  –   700 ezer aláírással érkezett levél Zuma dél-afrikai elnökhöz: tiltsa be az oroszláncsont kereskedelmet! Dél-Kelet-Ázsiában szerelmi bájitalt készítenek az oroszlánok csontjaiból. Emiatt végveszélybe kerülhet Dél-Afrika 5 ezer tenyésztett és 3 ezer szabadon élő oroszlánja.

 A tigris bora – így hívják Laoszban azt az italt, amely fokozott szexuális aktivitást eredeményez. Csakhogy a tigrisek kihaltak Indokinában, így a leleményes helyi vállalkozók felfedezték az oroszlánok csontját! Az állatok királyát eddig csak azért fenyegette veszély, mert a vadászok trófeaként hazavitték a fejét. A csontvázat pedig kidobták, mert nem kellett senkinek. Dél- Afrikában egy hím oroszlán kilövése jelenleg 20 ezer dollárba kerül.
  Élelmes hazai kereskedők felvásárolták a csontokat centekért és komoly dollárokért eladták laoszi ügyfeleiknek. Ma már egy oroszlán csontváza 10 ezer dollárt is érhet! Főként akkor, ha az oroszlán hím és szabadon kószál. Állítólag az ilyen oroszlán csontjai csodákat művelnek a szerelmi bájitalban.
  De ki tudja megkülönböztetni az oroszlánok csontjait egymástól? Csak a szakértők! Igy aztán egyre több laoszi vadász jelentkezik Dél-Afrikában azzal a céllal, hogy nőstény oroszlánra lőjjön! Annak ára ugyanis csak 4000 dollár!
  Még leleményesebbek azok, akik az oroszlán tenyésztőktől veszik meg az állatokat. Nagy tételben árkedvezményt kapnak. Azután az oroszlánokat csendben kivégzik a repülőtér mellett Johannesburgban. Csontjaikat szépen becsomagolják és aztán irány Dél-Kelet-Ázsia! Egy ilyen illegális csapatot nemrég füleltek le a johannesburgi repülőtéren.
  Mit tesz a kormány Dél-Afrikában? Egyelőre semmit! De az állatvédő szervezetek szerint hamarosan lépni kell az oroszlánok védelmében, nehogy az állatok királya az elefántok és az orrszarvúk szomorú sorsára jusson. Afrikában százszámra pusztítják az elefántokat és az orrszarvúkat, amelyek agyarából ékszer és ugyancsak szerelmi bájital készül Ázsiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez