Szemétbe fullad egy város, mert a hatóság nem tartotta be a közbeszerzési törvényt

Algéria, Algír – Közegészségügyi veszélyt jelentenek az egyre növekvő szeméthalmok Tizi-Ouzouban. A háztartási hulladékot nem szállítja el senki. A szemétszállítást korábban végző céggel még tavaly szerződést bontottak, és azóta nincs új szerződött partnere a településnek.

Csak befogott orral és óvatosan lépkedve lehet járni Tizi-Ouzou egyes utcáin. A szeméthalmok napról napra növekednek. A járdákon és az utakon kutyák által szétmarcangolt fekete szemeteszsákokat, kartondobozokat hord a szél. A konténerek környékén sötét fellegekben repkednek a különböző rovarok. Az ott élők hetek óta nem tudtak ablakot nyitni, igaz nem is érdemes, mert olyan átható a rothadás szaga. A szemétgyűjtőkből szinte mindenütt sűrű fekete folyadék szivárog.

A helyiek, ha már elfogy a türelmük, felgyújtanak egy-egy gyűjtőszigetet. Bár nem sokat ér, és visszataszító, de legalább a dühüket levezethetik.

A szemétszállítás elmaradása a helyi elöljáróság bűne. A korábbi hulladékkezelővel tavaly év végén szerződést bontottak, az újjal márciusban megkötött megállapodás azonban nem felelt meg a közbeszerzési törvénynek, ezért új eljárás írtak ki, aminek még nincs eredménye.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez