Szabadon engedték, de mégsem – a tunéziai TV-vezér hányattatásai

Tunézia, Tunisz – Hivatalosan elengedték, hivatalosan továbbra is fogva tartják az Ettounsiya televízió vezetőjét. A hatalommal szemben kritikus csatorna főnökét három hónapja tartják fogva.

A semmítőszék szerdán délután négy órakor helyezte szabadlábra az Ettounsyia televízió tulajdonosát, ám egy másik bíróság másik bírája éjjel 11-kor ismét elrendelte az őrizetbe vételét és előzetes letartóztatását. Sami Fehri védője értetlenül áll dolog előtt két okból is. Az egyik, hogy a semmítőszék a legmagasabb rangú bíróság, tehát a döntését megkérdőjelezni nem lehet, másik, hogy nem ismert az a bíró és az a bíróság sem, amely a fogva tartás folytatására vonatkozó határozatot kiadta.

Fehri ellen hivatalosan azért folyik vizsgálat, mert felmerült a gyanú, hogy az előző rezsim idején anyagi kárt okozott az állami televíziónak. Ezért tíz évet is kaphat. Ügyvédei már augusztusban kérték, hogy szüntessék meg az előzetes letartóztatását súlyos eljárási hibák miatt. A semmítőszék ennek adott helyt, amit az ismeretlen bíró felülírt. Fehri korábban egy produkciós irodában a megbuktatott elnök, Ben Ali sógorával dolgozott együtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez