Gyerekeket ölt a lőtér mellé telepített pokolgép Algériában

Algéria, Algír – Katonáknak szánt házi készítésű bomba ölt meg két tizenévest Bouira régióban, Algírtól dél-keletre 125 kilométerre. A gyerekek egy olíva ültetvényről tértek haza, amikor a pokolgép fölrobbant.

A robbanás körülményeiről két verziót terjeszt a helyi sajtó. Az egyik szerint a bombát az úton, a földbe ásva rejtették el, és akkor robbant, amikor az egyik fiú rálépett. A másik szerint a házi készítésű pokolgépet egy fa tövében, egy hátizsákban hagyták, amikor a gyerekek hozzányúltak a zsákhoz, már robbant is. Az algériai lapok szerint a bombakészítők célpontjai a közeli lőtéren gyakorlatozó katonák voltak. Hasonló támadások katonai alakulatok ellen nem ritkák a környéken. A hadsereg biztonsági szolgálata az eset után hajtóvadászatot indított környékbeli erdőségekben, hogy elfogják a felelősöket.

A környéken december 20-án ölték meg az algériai hadsereg egyik ezredesét. Négy nappal korábban pedig az AQIM terrorszervezet magas rangú tisztségviselőjét vették őrizetbe. A helyi sajtó szerint az erdős, hegyes térségben számos terrorista csoport bujkál.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez