Tragikus házomlás Alexandriában

Egyiptom, Alexandria – Egy nyolcemeletes lakóház dőlt össze Alexandriában. A tragédiában 17-en haltak meg. A mentés során nyolc túlélőre bukkantak, akiket kórházba kellett szállítani. A mostani tragédia egy nappal azután következett be, hogy 19 újonc meghalt egy vasúti balesetben.

A szerencsétlenség egy tengerészeti támaszpont közelében történt. A katonai rendőrség lezárta a területet és csak a mentési munkálatokat végző csoportok közelíthették meg a romokat, továbbra is túlélők után kutatnak. A hatóságok még nem tudják, hogy miért omlott össze a lakóház. Csupán annyit tudni, hogy az épület Alexandria egyik szegény negyedében ált és illegálisan épült. A város biztonsági főnöke, Abdel Mawgood Lufti azt mondta, hogy a ház öt évvel ezelőtt épült és 24 lakás volt benne. Azt pontosan nem tudni, hogy a szerencsétlenség idején hányan tartózkodtak az épületben, de nagy valószínűséggel sokan otthon voltak, amikor a ház összedűlt. A rendőrség a két szomszédos épületből evakuálta a lakókat..

A kikötővárosban egyébként nem ez volt az első ehhez hasonló tragédia. Köztudott, hogy az ország nagyvárosainak szegényebb negyedeiben az épületeket többségét engedély nélkül építették és ezek a házak a biztonsági előírásoknak sem felelnek meg.

Abul Ezz el-Hariri ellenzéki politikus és ügyvéd többször is jelezte, hogy Alexandriában több száz olyan épület található, amely bármikor összeomolhat. Sokan arra panaszkodnak, hogy az ország vezetése nem tesz semmit annak érdekében, hogy ezeket az épülteket lakhatóvá és biztonságossá tegye. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez