A britek katonákat küldenek Afrikába, de nem harcolnak

Nagy Britannia, London – A brit vezetés bejelentette, hogy körülbelül 350 katonát küld Nyugat-Afrikába, köztük Maliba is, ahol jelenleg a franciák harcolnak a radikális iszlamisták ellen. A brit katonák nem vesznek részt harci feladatokban.

A britek a tervek szerint 40 katonai szakértőt küldenek Maliba, akiknek a kormányerők kiképzése lesz a feladatuk. Emellett 200 brit katonát küldnek a szomszédos országokba, ahol szintén a katonai kiképzés lesz a feladatuk. Nemzetközi donorok jelezték, hogy készek komoly támogatást nyújtani a radikális iszlamisták elleni harchoz. Közben a francia és a bamakói kormányerők folytatják előrenyomulásukat.

A britek a francia katonai intervenció kezdete óta két C-17-es szállító-repülőgéppel segítették a franciákat. Emellett a brit légierő Sentinel felderítő gépei információkat gyűjtöttek a radikálisokról Észak-Maliban, a franciák számára. Az amerikaiak is főleg logisztikai támogatást nyújtottak és két tanker-repülőgépet vezényeltek Nyugat-Afrikába, hogy légi utántöltést biztosítsanak a francia vadászgépeknek. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez