50 ezer euróra büntették az Inter csapatát, mert rasszista szurkolói sértegették Balotellit és Muntarit

Afrika, Olaszország –  Banánt hajigáltak be a pályára az Inter szurkolói a milánói örökrangadón, ahol Balotelli és Sulley Muntari az AC Milant erősítette. Mindkét fekete focista korábban játszott az Interben is. Balotelli nemrég került vissza a Manchester City csapatából Olaszországba.

Ő is ghánai származású, mint Sulley Muntari, de minthogy őt olasz szülők gyerekkorában örökbe fogadták, így olasz állampolgár és az olasz válogatott egyik leggólerősebb csatára.
Balotellit 10 ezer euróra bűntette a Serie A vezetése, mert a fekete csatár mutogatott a közönségnek és ezzel heccelte az amúgy is feldühödött szurkolókat. A meccs amúgy 1-1 es döntetlenre végződött. Az olasz stadionokban nem ritkaság a rasszista szurkolók fellépése: a Milan csapata nemrég levonult a pályáról a Pro Recco ellen, mert színesbőrű játékosait minősíthetetlen megjegyzésekkel illették. Akkor Boateng vezette a tiltakozó akciót és a többiek őt követve vonultak le a pályáról. A Serie A nem bűntette meg Boatenget, sem a Milant azért, hogy a bírói sípszó előtt levonultak a pályáról. Sepp Blatter,a FIFA főnöke később úgy nyilatkozott, hogy a tiltakozó levonulás nem jó megoldás a rasszizmus elleni küzdelemben .Most a Serie A keményen büntetett, amikor az Internek 50 ezer, Balotellinek pedig 10 ezer eurós büntetést adott a rasszista botrányban való részvételért a San Siro stadionban, Milánóban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez