Obamát nem választották meg Kenyában

Kenya, Nairobi – Az 54 éves Malik Obama, az Egyesült Államok elnökének féltestvére kormányzó posztért indult, de vesztett.”Change” /Változás/ – ez volt a jelszavam, de nem sikerült elég pénzt összegyűjtenem a választási kampányra, ezért veszítettem-ismerte el önkritikusan a kenyai politikus jelölt, aki korábban a szállodaiparban próbálkozott.

A jelszó a híres amerikai féltestvér 2008-as kampányát idézte, de az eredmény nem állt arányban vele. Barack és Malik édesapja közös volt, de ritkán találkoznak, hiszen egyikük Kenyában, a másik pedig Washingtonban él.
  Sikeresebb volt egy másik Amerikában is jól ismert kenyai próbálkozása: Wesley Korir független képviselőként bejutott a parlamentbe. Őt szeretik és ismerik jól az Egyesült Államokban, mert kétszer megnyerte a maratoni futást Los Angelesben, egyszer pedig Bostonban.
  Közben közzétették az új fizetési listákat: a jövőben mindenki kevesebbet keres majd a politikai elit soraiban. Korábban bírálták a parlamentet Kenyában, hogy nagyon magas fizetéseket szavaz meg saját magának illetve az elnöknek. Ráadásul minden jövedelemadó-mentes volt. Eddig! Ezentúl 30%-os jövedelemadó terheli majd a politikai osztály fizetését is. Mennyit keres majd az elnök havonta? 14465 dollárt! Ez sem rossz pénz, de a jelenlegi elnök még 23331 dollárt keresett, méghozzá adómentesen! Persze a választások győztese, Uhuru Kenyatta az ország egyik leggazdagabb embere, így nem valószínű, hogy földhöz vágja az elnöki fizetés csökkentése Kenyában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez