Az elefántok isszák meg a politikai válság levét, mert őket eszik meg

Közép-afrikai Köztársaság, bangui – Elefánthúst árulnak a Közép-afrikai Köztársaság legszebb nemzeti parkjának közelében! Erről panaszkodott annak a kisvárosnak a polgármestere az RFI rádiónak, amely közvetlenül a Dzangha Sangha nemzeti park mellett fekszik.

Az interjút már nem saját városában adta, hanem Yaounde-ban, ahova családjával együtt elmenekült. Éppúgy, mint a nemzeti park egész személyzete! A nemzeti park elefántjaira, gorilláira és szép ökoparkjaira nem vigyáz senki! Ott ugyanis fegyveres Seleka katonák grasszálnak, akik gyakran be vannak rúgva. A Seleka nemrég szinte puskalövés nélkül megszerezte a hatalmat a Közép-afrikai Köztársaságban. A fegyveresek szétszéledtek az egész országban, a híres nemzeti parkhoz most jutottak el. Lelövöldözik a védett elefántokat és feldúlják az ökoparkokat. Nemcsak arról van szó, hogy részeg katonák túllépik a határokat, hiszen most ők jelentik a hatalmat a Közép-afrikai Köztársaságban, hanem arról is, hogy a központi kormány elfelejti kiutalni a Seleka zsoldját. Vagyis a katonák úgy érzik: szabadrablással tudják csak fenntartani magukat!
  Az elmúlt tíz évben a Közép-afrikai Köztársaság elefánt állományának a 60%- kihalt! Ha a Seleka katonái elefánt húsból akarnak megélni, akkor nem kell további tíz évet várni arra, hogy minden elefánt eltűnjön a Közép-afrikai Köztársaságból, ahol a katonai puccs után meglehetősen nagy káosz uralkodik

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez