Kolo Touré a Liverpoolban folytatja

Nagy Britannia, Manchester, Liverpool –  A 32 éves védő , aki 105-ször játszott Elefántcsontpart válogatottjában, a Manchester City csapatától a Liverpoolhoz igazol. Ezzel nemcsak azt a csapatot hagyja el  amelyikben bajnok volt , hanem öccsét, Yaya Tourét is.

 A középpályás Yaya Touré a Manchester City meghatározó embere, míg bátyja alig játszott az utóbbi szezonban. Az edző a BL csapatból egyszerűen kihagyta Kolo Tourét, akinek a szerződése a szezon végén lejárt a Manchester Citynél. Nem is volt reménye a hosszabbításra azt követően, hogy fél évre eltiltották tiltott szerek használata miatt. A Touré családban nemcsak Kolo és Yaya Touré focizik az európai élvonalban, Ibrahim a Nizza csapatát erősíti Franciaországban.
Kolo Touré bajnok volt az Arsenal-lal a 2003-2004- es szezonban, akkor vereség nélkül lettek elsők az “Ágyúsok”. Onnan 14 millió fontért szerződött a Manchester Cityhez. Itt szintén bajnok lett a manchesteri kékekkel, de miután megbukott a drogteszten, a karrierjének bealkonyult. Kolo Touré 105-ször játszott Elefántcsontpart válogatottjában és ezzel rekorder hazájában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez