Mészárlás egy nigériai mecsetben

Fegyveresek támadtak meg egy mecsetet Nigéria észak-keleti régiójában. A támadók 44 hívővel végeztek. Az incidens még vasárnap kora reggel történt, de a nigériai hatóságok csak most adtak hírt a történtekről.

 

A támadást Kondugában hajtották vége, Borno államban. Konduga körülbelül 35 km-re található Maiduguritól, amely Borno állam közigazgatási központja.  A nigériai hatóságok szerint a fegyveres támadók a Boko Haram radikális iszlamista terrorista szervezet harcosai voltak. A nigériai Daily Post napilap információi szerint a támadásnak a 44 halálos áldozaton túl 26 sebesültje is van, őket jelenleg kórházban ápolják.

Borno államban május óta rendkívüli állapot van érvényben, a nigériai hadsereg  offenzívát folytat a Boko Haram ellen. A Boko Haram célja az, hogy megbuktassa a nigériai kormányt és egy iszlám államot hozzon létre Észak-Nigériában.   A radikális iszlamista szervezet egyébként ritkán támad mecseteket, főleg keresztény templomokat szoktak célba venni.  A Boko Haram vezetője nem rég egy videofelvételen vállalta a felelősséget a közelmúltban elkövetett támadásokért. A videót pár napja hozták nyilvánosságra.  A mostani támadásért viszont még nem vállalta a felelősséget a terrorista szervezet, amely 2009-ben indította  meg a felkelését északon. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez