Francia szerelmes ifjú a pácban, Marokkóban

Nemi erőszak miatt vettek őrizetbe egy francia fiatalembert Marokkóban még júniusban. A 22 éves Cédric másfél éve költözött az országba, hogy informatikai vállalkozást indítson. A bíróság csütörtökön tartotta az első tárgyalást az ügyében. Óvadékért szabadlábon védekezhet.

Egy Audi TT, 50 ezer euró és egy házasság, amit a francia követségen kötnek, állítólag ezt szabta a feljelentés visszavonásának feltételéül az a család, amelynek lányával járt a 22 éves francia. Cédric másfél éve költözött a királyságba, ahol megismerkedett a tunéziai születésű, most 17 és fél éves lánnyal. Sokáig úgy tűnt, minden rendben van, a fiú többször is ott aludt a lány családjánál. Június elején azonban a rendőrség vitte el Cédricet. A vád nemi erőszak, és a szüzesség elvétele volt eleinte. Ekkor születhetett meg a család „kompromisszumos javaslata”. A bíróság végül a nyomozás adatai alapján a nemi erőszak vádját ejtette, helyette zaklatással vádolták meg a franciát. De ez még így is börtönéveket jelenthet, a defloráció ugyanis súlyosbító körülmény a marokkói büntető törvénykönyv szerint.

A csütöröki tárgyaláson óvadék ellenében szabadlábra helyezték a fiút, de nem hagyhatja el Marokkót. A büntetőeljárás első tárgyalása októberben lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez