Kétéves kislányokat erőszakoltak és öltek meg Dél-Afrikában

Lincshagulat alakult ki Johannesburg külvárosában, amikor megtalálták a megcsonkított kislányok holttestét. A helyiek őrjöngenek, hogy miért nem tesz valamit a rendőrség – félő, hogy az indulatok még jobban elszabadulnak.

 

“Ne vegyétek kezetekbe az igazságszolgáltatást!” – kérte Zuma elnök, miután Johannesburg külvárosában a tömeg tört és zúzott, azután, hogy egy nyilvános vécében két kislány megcsonkított holttestére bukkantak. Mindkettőjüket megerőszakolták, mielőtt gyilkosuk vagy gyilkosaik végeztek velük.

A két gyermek nem sokkal korábban tűnt el a koldusszegény külvárosban. A helyiek azért ilyen iszonyúan dühösek, mert egy hónapja egy ötéves kislány holttestét találták meg egy kukában. Őt is megerőszakolták, mielőtt megölték volna.

 “Mit csinál a rendőrség?”- üvöltötte a tömeg, hiszen a külvárosban amúgy is nagyon magas az erőszakos bűncselekmények száma. Már régen kérték, hogy legyen saját körzeti rendőrőrs a külvárosban. A kormány meg is ígérte, az építkezés meg is kezdődött, de két évvel ezelőtt leállt, mert elfogyott a pénz.

Közben pedig Johannesburg nyomorúságos külvárosaiban egyre nő a bűnözés, amely már eddig is rekordokat döntögetett Dél-Afrikában. Mindez nagyon komoly belső feszültséghez is vezethet, hiszen a nyomornegyedek őslakossága a bevándorolt “idegeneket” hibáztatja. Most a tüntetők szétvertek néhány olyan boltot, amelyet nem helybeli üzemeltet.

A soknemzetiségű és sokvallású országban kislányok megerőszakolása és meggyilkolása olyan indulatot válthat ki, amilyet a hatóságok is csak nehezen fékezhetnek meg. Zuma elnök ezért is tartotta fontosnak, hogy személyesen ítélje el a szörnyű bűntényt, és arra szólítsa fel honfitársait: ne vegyék a saját kezükbe az igazságszolgáltatást Dél-Afrika legnagyobb városának koldusszegény nyomornegyedében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez