50 millió fát ültetnek Kenyában

Országos kampányt indítottak Kenyában. Az elkövetkezendő hónapokban legalább 50 millió fapalánta ültetését tervezik országszerte. A kampány része az ország függetlenségének 50-dik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség sorozatnak.

A The Kenya@50 Tree Growing kezdeményezéséhez több vállalat, bank, civil és kormányzati szervezet csatlakozott. Köztük van a Kenyai Nemzeti Bank, a British American Tobacco, a Coopers Kenya Ltd, a Safaricom Foundation, a kenyai Rainforest Movement és az Age Khan Develepment Network. A Kenya@50 főtitkára Hussein Mohamed elmondta, hogy a faültetési program célja, hogy 2030-ra 10%-al növeljék az ország erdőállományát, ehhez viszont évente 384 millió palántát kell ültetni. A Világ Esőerdő Mozgalom adatai szerint a kelet-afrikai ország erdőterülete áltagosan 0,3%-al, vagyis 12 ezer hektárral csökken évente. Ennek, elsősorban az az oka, hogy Kenyában még mindig rengetegen építkeznek és fűtenek fával. Emellett az ország rohamosan növekvő lakossága is közrejátszik az erdők pusztulásában.

A faültetési kampány mellett egészségügyi, kulturális, művészeti és sport programokat is indítani fognak. Az East African Breweries jelezte, hogy teljes egészében vállalják a Kenyai Nemzeti Színház felújításának költségeit. A Safaricom pedig 50 millió kenyai shillinggel járul hozzá, hogy a Mathari elmegyógyintézetet és a hozzá tartozó oktató kórházat új berendezésekkel lássák el. Emellett felújításra kerül még az ország legnagyobb egészségügyi intézménye, a Kenyatta Központi Kórház is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez