Nem légből kapott ötlet-tuniszi reptérfejlesztési remények

Tunézia, Tunisz – Új repülőteret kapna a főváros. Ezt a közlekedési ügyekért felelős miniszter egy rádióműsorban közölte. Konkrét tervek még nincsenek, de az interneten már dúl a vita egy új légikikötő szükségességéről.

Tunéziának harminc repülőtere van. Ezek közül a legfontosabbak a turisztikai célpontok közelében vannak, a legnagyobb pedig a főváros, Tunisz mellett van. Ez a légikikötő szolgálja ki a fővárost és környezetét. A repülőteret 1940-ben adták át a forgalomnak. 2010-ben több mint 4,6 millió utas fordult itt meg. A közlekedési miniszter bejelentése szerint ezt váltanák ki most egy új légikikötővel. A hír elhangzása után különböző internetes fórumokon élénk vita formálódik az új repülőtér szükségességéről. Egyes vélemények szerint teljesen felesleges újat építeni, mert a tuniszi még nincs kapacitásának a maximumán, naponta kétszáz le- és felszállást regisztrálnak. Más vélemények szerint nemcsak új repülőteret, hanem új fővárost is kellene építeni. Egészen pontosan egy hatalmas kormányzati központot, ahol a hivatalok és hatóságok mellett helyet kapnának a külképviseletek és a nemzetközi szervezetek helyi irodái is.

A közlekedési miniszter a tervezett új repülőtérről egyelőre csak annyit mondott, hogy ugyanolyan nagy lenne, mint a mostani tuniszi légi kikötő.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez