Fegyveres összecsapások Bengáziban

Rivális fegyveres csoportok csaptak össze a kelet-líbiai Bengáziban, 31 ember meghalt – közölték kedden biztonsági tisztviselők.

 A beszámoló szerint előző este heves harc robbant ki a Halifa Haftár líbiai lázadó tábornokhoz hű fegyveresek és az úgynevezett Bengázi Forradalmárok Súra Tanácsa iszlamista csoport emberei között. A többórás összecsapások a város Benina nevű repülőtere köré összpontosultak.

A Haftár tábornok irányítása alá tartozó erők repülőgépei bombázták az iszlamisták állásait, akik tüzérséggel válaszoltak. Haftár tábornok csoportjának húsz, a velük szemben állóknak 11 fegyverese elesett, a két oldal sebesültjeinek a száma 36 volt.

A kőolajban gazdag észak-afrikai országban május óta rosszabbodott a biztonsági helyzet, Halifa Haftár hadjáratot hirdetett a szélsőséges iszlamista milíciák ellen, arra hivatkozva, hogy a gyenge központi kormány képtelen rendet tenni Líbiában. A tábornokot a líbiai hadsereg számos egysége támogatja. Bengázi egyes részei azóta csatatérré változtak, és a harcokat még a ramadán böjti hónap alatt sem szüntették be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez