A Fehér özvegy afrikai kapcsolatai

Legközelebb azt állítják majd az oroszok, hogy Oszama bin Laden is nálunk harcolt!- mondta annak az ukrán szabadcsapatnak a parancsnoka, melyben állítólag a brit iszlamista terroristanő küzdött. Lassú és kínos halála volt a Fehér özvegynek- állítja az orosz újságíró, aki mellékelte a terrorista hamis dél-afrikai útlevelét is.

 

 

 

A kenyai terrorelhárító szolgálat hivatalosan is kérte Moszkvát, hogy közöljön részleteket a Fehér özvegy haláláról. Mindenekelőtt arra kíváncsiak: hol a holttest? Miért Kenyában érdeklődnek elsősorban a Fehér özvegy után? Mert a harmincéves kétgyerekes családanya, aki Nagy Britanniából érkezett Afrikába, elsősorban Kenyában és a szomszédos Szomáliában követett el terrorakciókat: egy bombamerényletet Mombasszában és a nagy támadást Afrika legnagyobb bevásárló központja ellen Nairobiban. Kenya fővárosában 67 ember halt meg, de az Al Shabab merénylők közül senki.

A Fehér özvegy a legutolsó hírek szerint a Kalifátus katonája lett, és azokat a brit muzulmán lányokat képez ki, akik dzsihád harcosok akartak lenni. Hogy került a Fehér özvegy a Kalifátusból Ukrajnába, ott is az Ajdar nevű szabadcsapatba? Hamis dél-afrikai útlevéllel- állítja Alekszej Toporov orosz újságíró, aki az egész sztorit közölte a Regnum nevű moszkvai honlapon. Kicsoda Alekszej Toporov? Korábban Kazanyban volt újságíró és a helyi tatárok elleni fellépésben jeleskedett. Az ukrajnai konfliktus idején Luhanszkba ment, és ott egy ideig a sajtóirodát irányította. Minden bizonnyal szoros szálak fűzik az orosz titkosszolgálathoz – ahogy erre Andrij Liszenko, az ukrán védelmi tanács tagja rámutatott. Szerinte az orosz titkosszolgálat cinikus akciójáról van szó, mely elsősorban az angolszász közönségnek szól, hiszen ők ismerik a Fehér özvegyet…

A 30 éves brit nő egy katona lánya, aki férjhez ment egy öngyilkos merénylőhöz, aki Londonban a nagy metró merényletben vett részt. Utána a nő két kisgyerekkel Afrikába menekült, és azóta senki nem tud róla semmi biztosat. Mit keresett volna Ukrajnában Natalie Faye Webb álnéven? Rejtély. Állítólag mesterlövész volt, akit egy orosz mesterlövész eltalált Luhanszk környékén, ahol harcok folynak az orosz szeparatisták és az ukrán csapatok között. A NATO szerint jelentős orosz csapaterősítések érkeznek Oroszországból. Ilyen helyzetben a Fehér özvegy fordulatos története ideális elterelő hadműveletnek látszik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez