Brutális gyermekbántalmazás Ugandában (videóval)

Szörnyű videó látott napvilágot a minap Kampalában.

Jolly Tumuhiirwe 22 éves cselédre bízta kisebbik, 18 hónapos gyermekét egy házaspár, amíg dolgozni mentek. Elővigyázatosságból a házat bekamerázták. Ebédidőben a kisgyermeket elkezdte kiskanállal etetni. A gyermeknek nehézségei támadtak az evéssel, elkezdett sírni, mire dühösen kétszer megpofozta. A kamera rögzítette a cselekményt, azt is, mikor Tumuhiirwe ellökte a Aneela-t, aki az arcára esett. Ezután sorozatosan ütlegelni kezdte egy nagyméretű elemlámpával, majd többször fejberúgta, mielőtt még megtaposta volna jó párszor. Dolgát még nem elvégezve, erőszakosan megráncigálta a kicsit, majd kiviharzott a nappaliból.

{youtube}gQOXIXCP4MA{/youtube}

Még csak két hete dolgozott a családnál.

Az orvos megvizsgálta a kislányt, aki a történtek óta állandóan sír. Ez a szörnyűség a véraláfutásokon kívül is hatalmas traumát okozott Aneela-nak.

A Bűnügyi Felderítési és Nyomozati Igazgatóság vezetője Grace Akullo elmondta, hogy az esetet először November 13-án Aneela apja jelentette. A cselédet a Nakawa kerületi bíróság a 2012. erőszakellenes törvény alapján kiskorú veszélyeztetésének vádjával előzetes letartóztatását a Luzira börtönben megkezdte. A rendőrség szóvívője elmondta, hogy a letartóztatásakor a nő beismerte tettét. Az Igazságügyi Elmeszakértő a vizsgálati eredmények alapján Jolly Tumuhiirwe beszámíthatónak bizonyult. Az ellene szóló vádat emberölési kísérletre módosította az Államügyész, hiszen a video alapján nyilvánvaló, hogy meg akarta ölni a kislányt.

Ilyen sokkoló, gyermekekkel szembeni hasonló fizikai bánásmóddal már korábban is szembesült a rendőrség. Szélsőséges esetekben az is előfordult, hogy ezek a gyermekfelvigyázók gyakorlatilag megfojtották a gyerekeket, hűtőszekrénybe tuszkolták, HIV-fertőzött vért fecskendeztek belé, szexuálisan bántalmazták, de még előttük öngyilkosságokat is elkövettek. Ronald Kibuule Gyermekjóléti Miniszter elbeszélgetett az érintett párral és levonta a megfelelő következtetést: a szülőknek több időt kell a gyermekükkel eltölteni, így elkerülhetővé válna az ilyen incidens.

00000000hhhjjges

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez