Ikreknek adott életet a monacói hercegné

II. Albert monacói herceg dél-afrikai származású felesége egy fiúnak és egy lánynak adott életet. Az örömhírt ágyúk díszsortüzével fogadták a mini államban.

A monacói hercegségben mindenki izgatottan várta az ikrek megszületését. Egy helyi lakos, Isabelle Roux elmondta, hogy mindenki a hercegi családról beszél a városállamban és úgy várták a gyerekeket, mint a „messiásokat”. Annak ellenére, hogy Gabriella néhény oerccel korábban született, a monacói trónöröklési törvény szerint Jakab foga követni majd édesapját a trónon. A helyi szokásokhoz híven ágyúk díszsortüzével ünnepelték az trónörökös és testvére születését. Mivel Charléne hercegné ikreket hozott a világra, az “egykéknek” járónál több, összesen  42 lövést adtak le..

II. Albert monacói hercegnek korábban több, házasságon kívüli gyermeke is született, de a helyi szigorú törvények nem teszik lehetővé, hogy ők kövessék a trónon.

Charléne hercegné 1978. január 25-én született Rhodéziában (ma Zimbabwe). 11 éves korábban szüleivel a Dél-afrikai Köztársaságba költöztek. Charléne hosszú ideig versenyszerűen úszott. 2000-ben dél-afrikai színekben részt vett a sydney-i olimpián, amelyen a 4×100 méteres vegyes váltó számban 5. helyezést ért el. A nála 20 évvel idősebb II. Albert herceggel 2001-ben találkozott először Monte-Carlóban. Kapcsolatok 2006-ban vált komollyá, majd ezt követően Charléne felhagyott a versenyszerű úszással.  2011. július 1-én házasodtak össze.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez