Házassági ajánlatokkal bombázzák Moszkvában Snowdent

Elég volt az orosz vendégszeretetből haza akar menni Edward Snowden. Mindent megtesznek a titkosszolgálati adatokat kiszivárogtató amerikai fiatalember hazatérése érdekében – jelentette ki Anatolij Kucserena ügyvéd a védencéről írt könyve bemutatóján Moszkvában.

Bár nem titok, hogy Edward Snowden vissza szeretne térni az Egyesült Államokba, erre csak akkor hajlandó, ha biztosítják számára az elfogulatlan bírósági eljárást. Az otthon hazaárulással vádolt amerikai férfiról saját orosz ügyvédje írt könyvet. A most bemutatott Polip ideje című alkotás egy trilógia első kötete.

Anatolij Kucserena azt is elmondta a könyvbemutatón, hogy védence jól halad az orosz nyelv tanulásával, és hogy barátnője rendszeresen meglátogatja Moszkvában. „Jó kapcsolatuk van, és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz közöttük, annak ellenére, hogy ő (Snowden – a szerk.) folyamatosan kapja a házassági ajánlatokat, és állandóan vissza kell ezeket utasítanunk” – idézte az ügyvédet a Russia Beyond the Headlines hírportál.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez