Moszkvai mindennapjairól mesélt Snowden

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori munkatársa jelenleg web-standartok fejlesztésén dolgozok az orosz fővárosban. Az Amnesty International kérdésére azt is elmondta, miben különbözik moszkvai élete az amerikaitól.

„Minden rendben van, normális életet élek, sőt még a moszkvai metrón is szoktam utazni. Az egyetlen különbség, hogy nem használok iPhone-t” – mondta Edward Snowden az Amnesty International munkatársa, Nicolas Demorand kérdésére válaszolva (a Youtube felvétel 3:47. percétől).

A szigorúan titkos dokumentumokat kiszivárogtató 31 éves amerikai fiatalember már bő egy éve él az orosz fővárosban. Ritka nyilatkozatai alapján nem sokat lehet tudni moszkvai mindennapjairól. Bár a nemzetközi szervezet franciaországi irodája rendezte szerdai nemzetközi videókonferencián elmesélte, sok időt tölt egy webes szabványokat fejlesztő projekten.

Snowden haza szeretne térni az Egyesült Államokba, annak ellenére, hogy szerinte az ország mély morális válságban van. A CIA tevékenységéről pedig azt mondta, hogy egy relatíve békés időszakban alkalmazza a totális háború erőit, és hogy az úgynevezett hatékonyság érdekében nem lehet félredobni az erkölcsöt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez