Kiakadtak Izraelben egy gázai fejlesztésű számítógépes játékon

Kiverte a biztosítékot Izraelben egy a Google oldaláról letölthető, gázai programozók által készített számítógépes játék, amelyben egy Hamász-fegyveres harcol az Izraeli Védelmi Erőkkel (IDF).

Nem sokáig volt fenn az interneten a „Gázai Férfi” nevű játék: az izraeli hatóságok és a média nyomására a Google levette a letölthető játékok listájáról. A játék története szerint az izraeli hadsereg rajtaüt egy családon, elrabolják a gyereket és megerőszakolják az édesanyját. Ezeknek tanúja lesz egy keffiyeh (palesztin kendőt) viselő fegyveres, aki felveszi a harcot a támadókkal, akik nemcsak katonákat, hanem páncélosokat, helikoptereket és drónokat is bevetnek. A játékosnak többnyire csak kézifegyverek állnak a rendelkezésére, de időnként használni lehet a Hamász által gyakran alkalmazott Kasszám-rakétákat vagy tüzérségi támogatást is lehet kérni egy adott területre.

Három napja játszottam a játékkal édesapám telefonján, akit már idegesített, hogy folyton kölcsönveszem az övét, ezért inkább vett nekem egyet. Azonban a negyedik napon hiába kerestem a neten, már nem találtam meg” – mesélte a palesztin sajtónak a fiatal Sally Hadad. Elég jó értékeléseket kapott a játék: A Gázai Férfi 4,9 pontot gyűjtött be az 5-ből.

A Google három nap után törölte a játékot a Google Playen, mivel túl sok panasz, bírálat érkezett Izraelből, hogy a „játék egy egész nemzet iránti gyűlöletre tanít”és a „romantikus szuperhősnek állítja be a terroristákat”.

A játék előzetese:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez