"Rámegy a gatyánk is" – kissé szexi tiltakozás a zord orosz bankok ellen

Érdekes módszert választott egy orosz modell, Liana Klevcova arra, hogy felhívja a figyelmet a bankok irgalmatlan feltételeire. “Rámegy a gatyánk is” – írja képeihez, melyeken meztelenül áll a dermesztő hidegben a Sberbank előtt.

“Ha az ember megbetegszik, esetleg elveszti a munkáját, az a bankokat a legkevésbé sem hatja meg, mindenét elveszik. Bár Oroszország vajszívű más országok tartozásával szemben, a saját embereitől még a ruhát is elveszi. Ezt szerettük volna kifejezni a képpel” – mondta el Klevcova. – “Nem luxuscikkekről van szó, hanem a legalapvetőbb dolgokról, mint az ember otthona. Az egyetlen opció pedig az évi 14%-os hitel” – tette hozzá.

A fotó nagyon hamar elterjedt az internet “oroszok lakta” részén, rengeteg megosztás és hozzászólás érkezett. Ezen felbuzdulva a 19 éves modell úgy döntött, nem áll meg itt és folytatja a kampányt. A következő célpont pedig az egyre növekvő benzinár lett.

“Az eredeti ötlet teljesen spontán volt és inkább viccnek szántuk, mint komoly figyelemfelhívó kampánynak. Aztán annyira népszerű lett, hogy úgy döntöttünk, egy egész sorozatot készítünk, melyek témáit egyelőre titokban tartjuk.”

Liana Klevcova és fotósa, Alekszandra Tyimofejeva nem az elsők, akik meztelenkedéssel hívják fel a figyelmet különböző társadalmi problémákra. Talán az egyik legismertebb ilyen szervezet a FEMEN, amelynek tagjainemrég itthon is komoly médiafigyelmet kaptak Vlagyimir Putyin látogatásakor.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez