149 delfin sodródott partra Japánban

Közel 150 kardszárnyú delfint, melyek általában az óceán mélyén élnek, sodort partra a víz Japánban. A helyi partiőrség kétségbeesett erőfeszítéseket tesz, hogy megmentsék őket.

A mentők azért küzdenek, hogy az állatok ne száradjanak ki a szárazföldön. A delfinek Ibaraki prefektúra partjainál fekszenek. Jelenleg kötelekkel próbálják őket visszahúzni a óceánba. A televíziós felvételeken az látszik, hogy rengeteg állat valamilyen sérülést szenvedett, bőrükön mély sebek láthatók.

Az AFP hírügynökség riportere a helyszínen azt mondta, hogy az erőfeszítések ellenére sok állatot újra partra mosott a dagály, hiába húzták vissza őket a vízbe. Sok állat elpusztult, őket el is temették.

„Általában egy-két delfin sodródik partra egy évben. Ez az első alkalom, hogy több mint száz állatot látunk így”- mondta a partiőrség szóvivője az AFP-nek.

Az állatok mintegy 10 kilométeres szakaszon sodródtak partra , a helyiek péntek reggel találtak rájuk.

Életben vannak. Nagyon sajnálom őket”- mondta egy férfi az NHK közszolgálati televíziónak, miközben mások vödrökkel hordják a vizet és öntözik a delfineket.

Sok állatot lehetett látni, amint megpróbálnak visszajutni az óceánba, de erőfeszítésük hiábavaló volt és csak még jobban beleásták magukat a homokba, és egyre gyengébbek lettek.

A kardszárnyú delfinek viszonylag gyakoriak a japán vizekben, és akár 2-3 méter hosszúra is nőhetnek. 2011-ben mindegy 50 delfin sodródott partra hasonló partszakaszon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez