Pánik a Nairobi Egyetemen

Túlterhelt elektromos transzformátor felrobbanása keltett hatalmas pánikot a Nairobi Egyetem egyik kollégiumában. A hallgatók azt hitték, hogy terroristák robbantottak az épületben, ezért mindenki jajveszékelve menekült. A dulakodásban egy hallgató meghalt, és több mint százan megsebesültek.

Szemtanuk hatalmas pánikról és dulakodásról számoltak be. A hallgatók közül sokan az ablakon keresztül ugrottak ki. Az egyik diák azonban a fejére esett, amikor kiugrott az ötödik emeletről, és életét vesztette – mondta a Kikuyu Kampusz igazgatója. A hallgatók közük többen is elmesélték, hogy összesen három robbanást hallottak az épületben, és mindenki azt hitte, hogy terroristák támadták meg a kampuszt. A robbanások a kora hajnali órákban voltak, amikor még mindenki aludt. Először a lányok lakta szárnyban tört ki a pánik, ami végül a fiúk részlegére is átterjedt. A folyosókon és lépcsőkön dulakodás tört ki a hallgatók között, többen súlyosan megsérültek, amikor elhagyni próbálták az épületet. A kenyai áramszolgáltató cég, a Kenya Powers az incidens után azt közölte, hogy az elektromos rendszer túlterhelése okozta a robbanást, de részleteket már nem mondott.

A kenyai egyetemi hallgatók az április 2-án a garissai egyetem ellen végrehajtott súlyos terrortámadás óta rettegésben élnek a kollégiumokban. A diákönkormányzatok pedig arra kérték a kenyai kormány, hogy erősítse meg az országban található egyetemek, főiskolák és egyéb oktatási intézmények védelmét, miután a szomáliai terroristák 142 diákkal végeztek. A hallgatók a terrortámadás óta országszerte arra panaszkodnak, hogy a hatóságok nem tesznek meg mindent a védelmükben, ezért félnek. Sokan pedig azzal fenyegetőznek, hogy abbahagyják tanulmányaikat, ha nem kapnak megfelelő védelmet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez