Háromnapos nemzeti gyász a 30 keresztény lefejezése miatt Etiópiában

Az etióp kormány megerősítette, hogy az Iszlám Állam líbiai szárnya által kivégzett keresztények etióp állampolgárok voltak. Az brutális kivégzések miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Etiópiában és országszerte félárbocra eresztették a lobogókat

Az etióp kormány közleményben tudatta, hogy „mélységes szomorúsággal tölti el az ártatlan állampolgárai elleni barbár cselekedet”. A tájékoztatás szerint az etióp hatóságok jelenleg is az áldozatok azonosításán dolgoznak.

Az Iszlám Állam líbiai szárnya vasárnap tett közzé egy videofelvételt az etióp keresztények kivégzéséről. Ez az első alkalom, hogy a terrorszervezet etióp állampolgárokat vett célba. A kelet-afrikai országból egyébként rengetegen vándoroltak el Líbiába, hogy munkát vállalhassanak. Többségük még akkor ment Líbiába, amikor Moammer Kadhafi irányította az országot.

Etiópiának jelenleg nincsen működő külképviselete Líbiában. A kormány azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy hazaszállítsa az ott rekedt etióp állampolgárokat.     

  

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez