Lefejezett túszokról tett közzé videofelvételt a Boko Haram (videóval)

A nigériai terroristák az Iszlám Állam dzsihadista szervezet propaganda videofelvételeihez hasonló videót tettek közzé az interneten, amelyen két lefejezett túszt látható – közölte a SITE honlap, amely radikális iszlamisták tevékenységét követi nyomon a világhálón.

A túszok kivégzése nem, de a holttestük és a levágott fejük már látható az interneten közzétett videofelvételen. A SITE jelezte, hogy a Boko Haram nemrég feltöltött videója rendkívül hasonlít az Iszlám Állam terrorszervezet propagandafilmjeire. A beállítások, vágások és nem utolsósorban a tartalom szinte megjegyezik. A nigériai terroristák által készített videó végére pedig bevágták az Iszlám Állam egyik korábbi toborzófilmjének néhány részleteit is. A SITE megjegyezte, hogy a mostani felvétel sokkal profibb és jobb minőségű, mint amit a nigériai radikálisok korábban közétettek.

A Boko Haram egyébként a Twitteren tette közzé a felvételt. Megjegyzéséként pedig azt írták, hogy két kémet végeztek ki. Az egyik túsz a felvételen azt mondta, hogy a rendőrség szervezete be őt és azt ígérték, hogy gazdaggá teszik, hogyha kémkedd és információkkal látja el őket a Boko Haram-ról.

A radikális iszlamista nigériai terrorszervezet egyébként pár napja jelezte, hogy fontolóra veszik, az  szövetséget az Iszlám Állammal,  sőt készek hűséget is esküdni az Irakban és Szíriában tevékenykedő terroristaszervezetnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez