Boszorkányságért fejeztek le két nőt Szíriában

Ezt állítja egy szíriai emberi jogi szervezet, amely szoros figyelemmel követő a szíriai háború fejleményeit és az Iszlám Állam terrorszervezet cselekményeit a romokban lévő országban.

A lefejezések Szíria keleti tartományában történtek, és mindkét nőt a férjével együtt végezték ki az Iszlám Állam harcosai boszorkányság miatt – mondta Rami Abdurahman, a Syrian Observatory for Human Rights vezetője. Független forrásokból a hírt azonban még nem sikerült megerősíteni. Mindenesetre, ha a hír igaz, akkor az Iszlám Állam most először fejezett le nőket Szíriában.

A radikális iszlamista terrorszervezet, amely saját államot készül létrehozni, már többször is azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy külföldieket, ellenséges katonákat, újságírókat és segélyszervezetek munkatársait végeztette ki hasonlóan brutális formában.

A londoni székhelyű szíriai szervezet beszámolt arról is, hogy a terroristák nemrég al-Mayadeenben öt férfit azért feszítettek keresztre, mert fényes nappal megtörték a ramadáni böjtjüket. Később a lábuknál fogva felakasztották őket szenvedni a városfalra, ahol végül gyerekek dobálták és szurkálták meg őket.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez