Robbantásos merénylet egy étterem ellen Mogadishuban

Legkevesebb 11-en vesztették életüket a radikális iszlamista al Shabab lázadó- és terrorista szervezet legújabb támadásában.

A terroristák Mogadishu egyik legforgalmasabb étterme, a Banooda ellen léptek akcióba, amely a Central Hotel előtt működik. A szomáliai hatóságok jelezték, hogy az étterem komoly népszerűségnek örvend a helyi politikusok és kormányzati tisztviselők körében, akik gyakran megfordulnak itt. Ezért is robbanthattak itt a terroristák. Egy rendőrtiszt az AFP-nek közben arról számolt be, hogy a támadók egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a zsúfolásig megtelt vendéglátóhely előtt.

Legkevesebb 11-en meghaltak, és sokan súlyosan megsebesültek a támadásban. Komoly károk keletkeztek az épületben is. Szemtanuk közben elmondták, hogy leszakadt testrészeket és rengeteg vért láttak mindenütt, a mentősöknek a törmelékek és romok közül kellett kiszabadítaniuk a sérülteket. Nem sokkal a véres merénylet után az al Shabab jelezte, hogy az ő emberei voltak a támadók, és a terrorszervezet az UNICEF konvoja ellen egy nappal korábban elkövetett merénylet is magára vállalta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez