Óvodai erőszak-videó – Dél-Korea felháborodott

Még januárban egész Dél-Koreát megdöbbentette egy, az internetre kikerült videó. A biztonsági kamera egy óvónőt rögzített, amint az éppen megütött egy gyereket.

Az esetről később a tévé is beszámolt. A történtek sokakban Charles Dickens sötét árvaházait idézik, bár ez már nem az a kor. A feldühödött óvónő azért ütötte meg a gyereket, mert az nem tudta lenyelni a kimcsit. Ami egy dél-koreai savanyúság, és mára az ország védjegyévé vált. A gyerek viszont nem szereti, és  kiköpte.

A pedagógus fellépése sokakat felháborított Incshonban, nem messze Szöultól. Az emberek azonnal lépéseket követeltek a hatóságoktól. A rendőrség letartóztatta az óvónőt, akit az Egészségügyi és Népjóléti Minisztérium fel is függesztett az állásából. 

Nem ez az első és egyetlen ilyen eset Ázsiában. Korábban Japánban és Kínában is intézkedéseket sürgettek a tanári erőszak visszaszorítására. A mobiltelefonos felvételeknek köszönhetően a diákokat ütlegelő tanárok viselkedése kikerült az internetre, ami után elkerülhetetlenné vált a szülők jogos felháborodása. Régen Ázsia több országában bevett szokás volt a diákok erőszakos nevelése, vagyis az a felfogás, hogy a tudást „bele kell verni a fejekbe”. Vannak tanárok, akik még mindig ilyen elvek szerint érik el azt, amit akarnak, jóllehet a törvények ezt már tiltják. Az erőszakos tanárokat maguk a diákok buktatják le. Íme néhány erőszakos tanári fellépés Ázsiából:

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez